Seneste nyt

Resultatfinansiering af museer: Udfordringer og muligheder

Bogen er udgiver i februar 2024 af Per Nikolaj Bukh, Karina Skovvang Christensen, Morten Lund Poulsen & Niels Sandalgaard. Den kan bestilles hos Djøf Forlag eller downloades gratis. Vi demonstrerer både, hvordan tildelingsmodeller kan konstrueres, og hvordan deres egenskaber kan analyseres. Med udgangspunkt i forslaget til en museumsreform, der blev præsenterer i november 2023, viser vi, hvordan faglige og politiske hensyn kan forenes i en økonomimodel.
 

Budget ratcheting in museums

How do revenue budget deviations affect the next periods' budgets in non-profit organizations? Niels Sandalgaard and I examine this in our paper “Budget Ratcheting in Museums”, which has been published in the Journal of Public Budgeting, Accounting & Financial Management.
 

Balancing tight budget control and quality within social services in a Danish Municipality

Udgivet i Scandinavian Journal of Public Administration, vol. 26, no. 3, pp. 89 – 111 (september 2022).
 

Editor: Scandinavian Journal of Public Administration

Per Nikolaj Bukh er i juli 2023 udpeget som redaktør for det forskningsbaserede tidsskrift Scandinavian Journal of Public Administration
 

Hvordan kommer vi reglerne til livs?

Flere partier har grebet ideen at én ny regel skal indebære, at folketinget skal fjerne en anden regel. Det løser næppe problemet. Den største udfordring er, at det slet ikke handler om antallet men om deres konsekvenser.
 

Temadag om effektbaseret økonomistyring

Effektbaseret styring er fremtiden i den offentlige sektor, men hvad er det egentlig? Hvad er potentialet og hvad kræver det? Arranger en temadag for både ledere og økonomifolk internt i kommunen. Jeg har afholdt åbne temadage for deltagere fra mange dele af den offentlige sektor - og temadage i enkelte kommuner. Sæt fokus på, hvordan der skabes en ny og effektiv styring, så ambitiøse faglige mål kan nås samtidig med at budgetterne overholdes ved anvendelse af effektbaseret økonomistyring.
 

Fremtidens Økonomistyring

Kurset Fremtidens Økonomistyring afholdes nu som skræddersyede interne forløb i kommuner. Fremtidens Økonomistyring har tidligere været udbudt som et intensivt 8-12 dages forløb- og mere end 600 ledere og specialister har deltaget. Kurset giver et indgående kendskab til, hvordan de økonomiske styringsmodeller og -redskaber fungerer, og hvordan de spiller sammen
 

Hvordan får vi flere sygeplejersker?

Det adresserer jeg sammen med Karina Skovvang Christensen i en kronik i Mandag Morgen, den 12. september 2022.
 

Besparelser på den kommunale administration er luftige løfter

Kan besparelser på kommunal administration finansiere mere velfærdsservice - og er udgifterne steget?
 

(Dys)functionality of intentions or outcomes? Performance funding of schools

Accounting, Auditing & Accountability Journal, 2023.