Høje forventninger til serviceniveauet udgør en bombe under velfærdssamfundet

Når man tidligere har haft råd til rengøring, hvorfor skulle man så ikke have samme ønske, når man bliver ældre? Læs debatindlæget i Altinget, den 18. Marts 2024
Høje forventninger til serviceniveauet udgør en bombe under velfærdssamfundet

Med friværdier, arbejdsmarkedspensioner og private opsparinger vil mere hjælp i alderdommen være indenfor rækkevidde for den brede middelklasse. Når der har været råd til at prioritere rengøring, mens man var frisk nok til selv at gøre det, hvorfor skulle man så ikke have samme ønske, når man bliver ældre?.

Er det en tikkende bombe under velfærdssamfundet, at serviceniveauet på ældreområdet slet ikke rækker til borgernes ønsker? Med friværdier, arbejdsmarkedspensioner og private opsparinger vil mere hjælp i alderdommen være indenfor rækkevidde for den brede middelklasse. Når der har været råd til at prioritere rengøring, mens man var frisk nok til selv at gøre det, hvorfor skulle man så ikke have samme ønske, når man bliver ældre?

A-holdet med høje indkomster og råd til det hele i alderdommen har altid haft muligheden. Det nye B-hold bliver middelklassen, som vil lægge privatbetalt velfærd oven i den skrabede offentlige model. Det efterlader et gab til C-holdet, som ikke har den mulighed, og derfor fastlåses på et 15 år gammelt serviceniveau, mens velfærden vokser i resten af samfundet.

Læs debatindlæget i Altinget, den 18. Marts 2024