Aktivitetsbaseret økonomistyring: Danske virksomheders erfaringer

Aktivitetsbaseret økonomistyring: Danske virksomheders erfaringer

Per Nikolaj Bukh og Poul Israelsen.  Aktivitetsbaseret Økonomistyring: Danske virksomheders erfaringer med Activity Based Costing.  2003. DJØF  Forlag.

Bogen er udsolgt fra forlaget. Så længe lager haves kan eksemplarer rekvires mod betaling af porto og forsendelsesgebyr, kr. 80. Kontakt info@pnbukh.com.

Læs mere om Activity Based Costing.

Da Activity Based Costing blev introduceret i slutningen af 1980’erne var det en af de væsentligste fornyelser i økonomistyringen i mange år. Men det er først i de sidste 3-5 år, at metoden er blevet udbredt i danske virksomheder. Denne bog, giver  et solidt praksisfunderet overblik over design, implementering og brug af aktivitetsbaserede regnskabssystemer, og er den første samlede beskrivelse af dansk praksis på området.

Bogen består af erfaringer med ABC fra seks danske virksomheder: Danske Bank, DSB, Milliken Denmark, Novozymes,  Post Danmark samt SonionMicrotronic. Fortalt af virksomhederne selv. Herudover beskrives grundelementerne i det aktivitetsbaserede regnskab i et indledende kapitel og til sidst sammenfatter Professor Poul Israelsen og BDO Professor Per Nikolaj Bukh virksomhedernes erfaringer.

Læs en anmeldelse af bogen som bragt i Børsen, fredag den 27. juni

I forbindelse med bogens udgivelse blev jeg interviewet afMandag Morgen den 10. februar 2003 om danske virksomheders behov for aktivitetsbaseret omkostningsfordelinger. Læs desuden Center For Ledelse´s nyhedsbrev marts 2003 om danske lederes behov for kendskab til Activity Based Costing.

Bogen blev udvalgt til 'Dansktoppen' - Dagbladet Børsens liste over de 15 bedste danske ledelsesbøger i 2003 (Børsen 19. December 2003)

Bogens kapitler

Kapitel 1: Det aktivitetsbaserede regnskabssystem, Per Nikolaj Bukh & Poul Israelsen.

Kapitel 2: ABC i Danske Bank, Thomas Pjetursson.

Kapitel 3: DSB's produktøkonomiprojekt, Christian Rubinstein & Henrik Louis Petersen.

Kapitel 4: ABC i Milliken Denmark A/S, Hans Hussmann.

Kapitel 5: ABC i Novozymes A/S, Peter Gormsen & Susan Alsø.

Kapitel 6: ABC i Post Danmark, Vibeke H. Dalsgaard.

Kapitel  7: ABC i SonionMicrotronic A/S, Lars Taagaard Christiansen.

Kapitel 8: Danske erfaringer med aktivitetsbaseret økonomistyring, Per Nikokolaj Bukh & Poul Israelsen.