Forside Nyheder Fremtidens Økonomistyring Publikationer Bøger Ledelseshåndbøger Forskningsområder Kurser & foredrag Rådgivning & Udvikling Curriculum Vitae Interviews Kontakt


Udskriv
 

Bøger

Aktivitetsbaseret Økonomistyring: 
Danske virksomheders erfaringer med Activity Based Costing.


Per Nikolaj Bukh og Poul Israelsen.  Aktivitetsbaseret Økonomistyring: Danske virksomheders erfaringer med Activity Based Costing.  2003. DJØF  Forlag.

Bogens pris er kr 438,00 (incl. moms). For køb af bogen kontakt en boghandel eller send en mail til info@pnbukh.com

Da Activity Based Costing blev introduceret i slutningen af 1980’erne var det en af de væsentligste fornyelser i økonomistyringen i mange år. Men det er først i de sidste 3-5 år, at metoden er blevet udbredt i danske virksomheder. Denne bog, giver  et solidt praksisfunderet overblik over design, implementering og brug af aktivitetsbaserede regnskabssystemer, og er den første samlede beskrivelse af dansk praksis på området.

Bogen består af erfaringer med ABC fra seks danske virksomheder: Danske Bank, DSB, Milliken Denmark, Novozymes,  Post Danmark samt SonionMicrotronic. Fortalt af virksomhederne selv. Herudover beskrives grundelementerne i det aktivitetsbaserede regnskab i et indledende kapitel og til sidst sammenfatter Professor Poul Israelsen og BDO Professor Per Nikolaj Bukh virksomhedernes erfaringer.

Udgivet på  DJØF Forlag

Læs en anmeldelse af bogen som bragt i Børsen, fredag den 27. juni, her. 

Læs i forbindelse med bogens udgivelse interview med Per Nikolaj Bukh i Mandag Morgen den 10. februar 2003 om danske virksomheders behov for aktivitetsbaseret omkostningsfordeling her samt i Center For Ledelse´s nyhedsbrev marts 2003 om danske lederes behov for kendskab til Activity Based Costing her.

Bogen er udvalgt til 'Dansktoppen' - Dagbladet Børsens liste over de 15 bedste danske ledelsesbøger i 2003 (Børsen 19. December 2003).

Pixart